Språkkurs i Spania

 

Jeg har vært ute på ”nye eventyr” og besøkt spennende byer og flotte språkskoler i Spania.

 

Vi i Språkreisebyrået får ofte spørsmål om hvilke destinasjoner og skoler vi anbefaler, og det er fryktelig vanskelig å svare på: Vi er alle så forskjellige, og  derfor kan en skole være perfekt for én, men helt feil for en annen! Det er nettopp derfor det er så viktig for oss å reise rundt for å besøke destinasjoner og skoler som vi tilbyr, slik at vi kan hjelpe dere med å finne det alternativet som passer best for akkurat deg.

I februar gikk turen til Spania. På seks dager besøkte jeg fire forskjellige byer, og kofferten inneholdt både vinterjakke, sommersko og alt i mellom.

Etter en hel dag med møter, skulle de neste dagene brukes til å besøke språkskoler og universiteter i Madrid, Sevilla, Alicante og Cuenca. Det er utrolig interessant å oppleve de store forskjellene mellom skolene. Noen er moderne, andre er tradisjonelle. Noen er store, og andre er små. Ikke minst er det veldig spennende å oppleve atmosfæren og stemningen, som kan gjøre at man faktisk foretrekker en skole hvor malingen flasser litt av veggene fremfor en splitter ny bygning med moderne interiør!

Felles for alle våre språkskoler i Spania er at de alle sammen er Instituto Cervantes akkreditert, noe som er et kvalitetsstempel og som betyr at de er godkjent av Lånekassen. Selv om bygningene, rommene, plasseringene og menneskene kan være forskjellige er det viktig for oss at undervisningen holder høy kvalitet!

Hvis du ønsker å ta et lengre språkkurs i Spania kan du med de rette ”grepene” oppnå studiepoeng tilsvarende et fullt studium, og på denne måten også få støtte fra Lånekassen. Ta kontakt så kan vi forklare hvordan dette fungerer.

Her kan du se bilder fra turen med noen av mine tanker og meninger!

Se hvor du kan dra på språkreise på våre hjemmesider, og ta gjerne kontakt med oss her på bloggen, på facebook, på e-mail eller på telefon 23358250

Hablamos pronto!

-Tine

3 Responses to Språkkurs i Spania

 • Karina Eriksen says:

  Hei

  Jeg har lenge hatt lyst å studere spansk, og har nesten bestemt meg for å ta et halvår i madrid etter jul alt etter som. Jeg ønsker å vite mer rundt anbefalte skoler. Bør jeg gå på ren språkskole eller ta et utdanningsprogram?

  Byen Madrid er det som har pekt seg ut hos meg. Jeg har aldri hatt spansktimer før, men har fort lært meg ord og kommunisert med lette setninger når jeg har vært i spanske land.

  Hvordan er det med bo og en eventuelt jobb ved siden av? Hvor mye bør man regne med å bruke på et halvår?

  På forhånd takk

  Mvh
  Karina

 • Hei Karina,

  Takk for hyggelig henvendelse, vi vil gjerne hjelpe deg. Alle skolene vi samarbeider med er godkjent av Instituto Cervantes, noe som betyr at de alle sammen kan anbefales! Kursene og undervisningen er som regel ganske likt fra skole til skole, men andre ting gjør skolene forskjellige: Dette kan være beliggenhet, størelse, små grupper/større grupper, moderne/tradisjonell bygning osv. Vi samarbeider med flere skoler i Madrid, så hvis du kan fortelle oss litt mer om deg selv og hva du ønsker så kan vi hjelpe til med å finne den skolen som passer best for deg.

  Hvis du tenker å finansiere oppholdet selv kan du velge fritt blandt skoler og kurs, men hvis du tenker å søke om lån fra Lånekassen er det krav til type kurs, lengde på kurs og ikke minst til hva dine planer er etter språkkurset. Du kan lese mer her: http://www.sprakreisebyraet.no/lonekassen.asp

  Et untak til dette er hvis du studerer «Hispanic studies» ved et av universitetene i Madrid. Da får du studiepoeng og støtte fra Lånekassen, selv om du ikke skal studere videre i Spania etterpå. Hispanic studies er en blanding av språkundervisning samt kultur, historie osv. Dette tilbys på alle nivå, og du kan starte oppholdet med et intensivt forberedelseskurs. Dette er et veldig godt alternativ hvis du vil studere et helt semester i Madrid.

  Undervisningen foregår som regel på morgenen og frem til lunsj, så det skal være mulig å ha en liten jobb i tillegg, men jeg anbefaler å se det an etter du har kommet dit. Vi anbefaler våre kunder å bo de første ukene i innkvartering som skolen ordner med, men vi erfarer at studentene etterhvert heller vil ordne med noe på egen hånd sammen med nye venner, som kanskje både er bedre og billigere.

  Håper dette var til help, men ta gjerne kontakt hvis du har flere spsørsmål. Enten her på bloggen eller via mail info@sprakreisebyraet.np

  Med vennlig hilsen Tine :-)

 • Jayhawk says:

  That’s a mod-abrelker. Great thinking!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>