Språkreiser i London

I mars 2012 var jeg i London for å besøke noen av språkskolene vi samarbeider med der. Det var en utrolig flott opplevelse! Jeg ble hentet på flyplassen av egen sjåfør som hadde skilt med navnet mitt på ;-) (Dette kan bestilles hos de fleste skoler) I stede for å bo på hotel ble jeg innkvartert hos en vertsfamilie for å få “the full experience”. Jeg bodde i et kjempefint område utenfor sentrum som heter Chiswick Quey hos en veldig hyggelig dame som er lærer, og som driver undervisning hjemme i huset sitt. Dette er et opplegg som heter ILH (International Language Homestays) og det tilbys i flere land. Du kan lese mer om opplegget her:

http://www.sprakreisebyraet.no/Engelsk/england/ilh/

Min vertinne og mannen hennes bodde i et nydelig hus med The Thames og en liten båthavn rett utenfor hagen sin. Jeg hadde et kjempehyggelig rom med eget bad, og på ankomstdagen tok de meg med på omvisning både i nærområdet og i London sentrum, noe de gjør for alle sine studenter.

Dagen etter var det duket for “maraton” mellom språkskolene som ligger spredd over hele London! Her er det store avstander, men med utrolig effektiv kollektivtransport gikk det veldig fint.

Jeg startet dagen på LSI London Central hvor jeg fikk være med på skolens “placement test” som alle skoler gjennomfører første dagen for å kunne plassere språkkursdeltakerne i passende grupper. Etterpå ble vi ønsket velkommen av direktøren på skolen som også ga oss masse nyttig informasjon om skolen og om det å bo i London. Etterpå fikk jeg omvisning på skolen og muligheten til å hilse på gjengen som jobber der.

Så gikk turen videre til LSI Hampstead. Hampstead er en veldig hyggelig bydel med et roligere tempo enn Central London, med et mye mer “autentisk” preg. Med det mener jeg at det er svært få turister her, og man får et innblikk i hvordan det er å bo i London. Dette er et ekslusivt sted å bo, med sjarmerende butikker, cafeer og restauranter, samt et gigantisk grønntområde som kalles Hampstead Heath. Her kan man sole seg, grille, bade, fiske og gå på tur med en følelse av å være milevis fra travle London.

Etter en rask lunsj på et herlig lite bakeri i Hampstead gikk turen videre til Eurocentres. Denne skolen har tre avdelinger i London, men jeg besøkte skolen som ligger i sentrum, like ved Victoria Station. Skolen ligger i en vakker bygning i et rolig og hyggelig område. Her fikk jeg også treffe noen av de som jobber på skolen, og en omvisning i bygningen som snart skal gjennomgå en omfattende renovering.

Helt til slutt dro jeg til Kaplan i Covent Garden, hvor programmet var det samme som hos de andre. Også denne skolen ligger i en tradisjonell og vakker bygning, men de har også en avdeling som ligger i en moderne bygning et stykke unna. Smak og behag!

Etter en lang dag på beina brukte jeg mine siste krefter til et par timer med shopping før jeg satte meg på toget tilbake til min vertsfamilie som ventet på meg med middag og et glass vin. Deilig!

Så hvordan velger man mellom alle disse skolene?! Det er vår jobb som agenter å hjelpe og veilede våre kunder til å velge riktig språkskole, og det er derfor det er viktig for oss å besøke våre samarbeidsskoler. Vi vurderer flere faktorer når vi anbefaler en skole til våre kunder. Dette kan være skolens profil, gjennomsnittsalder, beliggenhet, pris, standard på innkvartering, typer språkkurs osv.

Et engelskkurs i London er absolut å anbefale hvs man liker storbylivet, men hvis du ikke vil bruke opptil to timer hver dag på å reise til og fra skolen kan det være smart å velge en mindre by eller kanskje gå for det fantastiske opplegget til ILH hvor du bor hjemme hos læreren og får opplæringen skreddersydd til dine ønsker og behov!?

Ta kontakt med oss i Språkreisebyrået for et tilbud på et skreddersydd språkkurs etter dine ønsker!

 

10 Responses to Språkreiser i London

 • Sadegh Fard says:

  Hei,
  Jeg er en mann paa 55, bor i Hamar,jobber i Rode Kors som raadgiver. Akkurat naa er jeg i London paa besok hos neon venner. Jeg vil gjerne bruke deres tilbud. Jeg vi gjerne ta et 2-3 uker kurs,i et rolig sted, ikke i London.
  Jeg er ikke flink i engelsk, men godt motivert aa laere engelsk.
  Mitt onske er aa bli sammen med voksne folk, og bo hos engelsk familie. prise og forholdet er viktig for meg.
  Haaper paa rasktilbakemelding fra dere.

  Beste hilsen
  Sadegh Frad

 • Tine says:

  Hei Sadegh,

  Takk for hyggelig henvendelse, dette vil vi gjerne hjelpe deg med! Jeg sender deg en e-mail så ser vi nærmere på saken!

  Hilsen Tine :-)

 • Peder says:

  Hei
  Har dere et engelskkurs i uke 8 (Oslos vinterferie)
  Hilsen Peder 17 år

 • Hei Peder,

  Takk for hyggelig henvendelse! Vi vil gjerne hjelpe dere med dette, og vi er på saken! :-)

  Vi tar kontakt så fort vi har funnet noe.

  Hilsen Tine

 • Emilie says:

  Hei. Emilie her :) jeg er en i.ente på, 12 år og jeg lurer på om dette er 100% trygt fordi mammaen min er litt redd jeg skal dra men jeg vil så gjerne!! Håper på svar før april!

 • Hei Emilie! Takk for hyggelig henvendelse!Å reise på ungdomskurs er 100% trygt, det kan jeg love! Dere blir passet på 24 timer i døgnet, og det er gruppeledere som er tilgjengelig til en hver tid for kursdeltakerne.

  Her kan du laste ned ungdomsbrosjyren vår, og her kan du lese mer om dette, og du kan se hvilke steder du kan velge mellom: http://www.sprakreisebyraet.no/bilder/sprak-junior-2013.pdf
  Her er prislisten: http://www.sprakreisebyraet.no/bilder/ungdom-prisliste.pdf

  Hvis du sender oss navn og adresse kan vi sende dem i posten også. Du kan sende det til info@sprakreisebyraet.no

  Det som er spennende med våre kurs er at du ikke drar sammen med en stor gruppe med nordmenn, men du treffer ungdommer fra hele verden! På denne måten lærer du mer, og det er mye mer spennende ;-)

  Ta gjerne kontakt hvis du har flere spørsmål. Du kan skrive her på bloggen, på e-mail, på facebook (http://www.facebook.com/sprakreisebyraet), eller du kan ringe oss på 23358250. Du kan også komme innom oss hvis du er i Oslo.

  Hilsen Tine :-)

 • Emma says:

  Jeg skal to uker til London om to uker og lurte på om man får egen fri tid? Hvis man vil gå litt rundt på egen hånd og ta fks bilder og gå en tur etter skoledagen er over? Eller er det veldig strengt når det kommer til inne tider og «frihet»

 • Hei Emma,

  Det kommer an på om du skal på voksenkurs eller ungdomskurs. På voksenkurs kan du gjøre akkurat som du vil etter skoletid, men på ungdomskurs i storbyer som London er det veldig strengt. Jeg ser på bookingen din at du skal til Hampstead, og denne skolen har «innetid» kl 21:00. Dette står opplyst i informasjonen du har fått, og på kontrakten som dere underskrev :-)

  Ta gjerne kontakt hvis du har flere spørsmål!

  Hilsen Tine

 • Ida eline says:

  Hei, jeg lurer på om du får lov til og shoppe innimellom? Vurderer og dra Neste sommer :-)

 • Hei Ida Eline,

  Takk for hyggelig henvendelse. Er du født i 1999? I såfall vil det si at du er 15 år til sommeren (?), og det betyr at du skal gå på ungdomskurs. Graden av «frihet» til å dra ut på egen hånd når man går på ungdomskurs varierer veldig fra by til by. Generelt kan jeg si at jo større byen er, jo mindre frihet har du. Hvis du vil ha mulighet til å dra litt ut på egen hånd, bør du med andre ord velge et lite sted. Ta gjerne kontakt så kan vi finne et sted som passer for deg :-)

  Med vennlig hilsen Tine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>